S


en vecka och 2 dagar

Nu har en vecka och 2 dagar gått och jag håller på att DÖ! Om jag inte får rida min häst med två armar så kommer de sluta så här varje dag:
 
Ja i går kunde jag verkligen inte hålla mig längre, Marie red henne så skrittade jag och travade lite grann! Höll på att dö gud vad jag saknat henne! de är 7kt hur fan ska jag klara mig i typ 1 vecka i sthlm utan att ens se henne? :'( grinar typ så fort jag ser en hopp bild på oss och saknar allt de där...
Tänkte i alla fall bjuda på bilder på mina 3 ögonstenar jag har/haft alla har ni varit lika underbara på olika sett! <3  
Saknar er alla lika mkt! Fast skickar en extra fin tanke till den gule, Indra min fina ängel som galopperar i trapalanda <3
 
 

Västerås!

Hej!
har ju varit i västerås i veckan så har inte kunnat blogga nå för det har varit jättedåligt nätverk... men nu tänkte jag passa på å blogga å berätta vad vi gjort i veckan:)
i Tisdags for vi å handlade på Glada Hästen i spiltan,en jättestor hästaffär som verkligen har typ ALLT! så handlade lite saker där,tänkte ladda upp bilderna på allt jag köpt:)
å sen i torsdags var vi på Erikslunds shopping center, det var typ sjukt stort med asmkt affärer:O shoppade lite vanliga kläder där också;)
sen har vi väll mest Solat,Badat ätit god mat å bara total slappat!:)
 
Lite bilder på saker jag köpt;)
 
ett vitt Hello Kitty schabrak från Equiline:)
 
ett bara vanligt brunt träns (samma färg som martingalen jag köpte) :)
en till tävlingskjorta :)
 
en jacson hjälm:)
en speciell nosgrimma som akeley måste ha för hennes mun:)
 
Åsså köpte jag en förbygel/martingal men bilden kom inte upp på den tror jag?... sen köpte jag ett par ridskor också ;)här kommer lite andra bilder från västerås x)
 
 
 
 
 
 
 
 

sorry för en dålig update

har verkligen inte haft tid har varit mkt med kompisar utanför stallet som jag aldrig annars hinner med Linda red henne iaf i torsdags de hade gått bra, Linda är typ kär i henne haha men de är ju inte så konsigt!! I  går vilade hon och i dag så ska Marie fara och rida henne lite i skogen bara skritta och trava barbacka :)I morgon rider hon henne i gen. 
Idag har varit en kul ag fram tills nu då kommer bara indra upp hela tiden så har typ suttit här och grinat hur länge som helst men nu är e lite bättre när jag fått släppa ut allt... 
 
 
saknar dig finaste hoppas du har de bra där du är nu!<3

fina lilla häst <3

De blev ändrade planer Linda rider i morgon.
så mamma tömkörde Barbie i dag de gick jätte bra hon var fin,lydig osv :D 
Har ju 2 bloggar igång just nu så är lite stressigt i bland. 
Marie hjälpte att mocka och sånt, hon hade gjort så fint!<3
Kolla min andra blogg: http://eemelielamppaa.blogg.se/ Fråga nå i min blogresponse? ;)
 

my lovely mum!

min älskade mamma fixar stallet i dag igen fast i dag får hon lite hjälp av sötisen Hanna som erbjöd sig att mocka & fylla hö! Så gulligt av dig Hanna tack;) så mamma ska väl bara göra resten och borsta på hon och sånt ;)m
Simone hälsar också, hon är i västerås nu och har varit på glada hästen i spiltan och shoppat en hel del saker! Ni får tjata på hon att hon ska lägga ut bilder på de hon köpt:)
Men ska fortsätta baka nu vi hörs:)
 
 
 
//Emelie

lilla Indra vilar så bra nu <3

i dag har de verkligen varit en skön eller bra dag, först för vi till hööks köpte myggmedel,ben till hunden och så!
Sen så stack jag & mamma i väg till västmark där älskade Indra är begravd så vi var och fixade de fint där och var där ett tag. De var som en skön känsla när man for därifrån de var inte så att de var sorg men vet inte hur jag ska förklara...
For till Barbie Linda red henne i dag hon fick jobba ordentligt men de behöver hon nu när jag inte kan rida. Men de gick jätte bra eller de såg iaf bra ut :)
 
 
 

ny hjälm..

jag måste köpa en ny tävlinshjälm.. min fina GPA speed  air är för liten, jag har fått så stort huvud...
Jag har aldrig flygit av så man har landat på hjälmen eller så!den första av fallningen med den var nog i lördags och då landade jag ju på axeln... Så den ska jag sälja och en hel del andra hästsaker tex en gel rear riser (padd)
massa träns osv så hör av er om ni är intresserade :D 
 
 
där var en bra bild på hjälmen den kostar 5000 ny ungefär och vi ska sälja den för 1800:- hör av er om ni är intresserade av någonting :)

Västerås,Sommarbilder ;)

Har inte hunnit svara på kommentaren så gör väll det nu;)
 
En fråga till er, hur långt tror ni att ni kommer komma med era nu varande ponnyer ?(:
Eller vd är "målet" med dom :)
Btw. Bra blogg (;
 
Asså det vet man ju aldrig akeley har ju tävlat upp till MSVB... men mitt "slutmål" eller vad man nu ska kalla det är väll att rida SM med hon, men man vet ju aldrig vad som hellst kan ju hända..;)
 
Imorgon blir det då att åka till västerås på semster ska bli skönt att som bara få ligga å slappa å sola hela dagarna och Akeley får ha som sin lilla "sommarvila" då :)
 
Hare gött allihopa!!;)
 
/Simone
 
Bjuder på lite sommarbilder ;)

så hemst!

gud man får så ont i hjärtat hur folk kan behandla sina hästar eller djur överhuvudtaget så här:
 
fattar man inte nå själv att de är en levande varelse?! blir så jävla arg

lilla älskade Barbie!<3

var och hälsade på barbie nu en sväng i kväll, lillagumman såg på mig de var som att hon sa någonting hon är så speciell den där hästen alltså <3
vet inte hur jag ska hålla uppdatringen nu riktigt för eftersom att jag inte rider och Simone ska till västerås men jag kommer nog på nått att blogga om! I morgon ska Linda rida barbie och på onsdag sen ska vi tömköra och så:)
men jag ska lova er att jag ska försöka blogga så ofta jag kan,de är ju lite jobbigt med en hand bara...
Jag och mamma ska ju somsagt fara ner till stockholm när SM:et, så planerar vi våran färd vilka affärer och sånt!:)
 
 
du är helt amazing min lilla häst, absolut de bästa som någonsin hänt! Hoppas att de här läker fort så vi kan ha de kul igen!<3 är så ledsen över det här....Men de är inte ditt fel gmn!<3

BÄSTHÄST!! älskar dig så otroligt mkt!!<3

Måste bara börja inlägget med att skriva:
Asssååå fifan vad min ponny är Bäst!!!!<3<3
Var ju somsagt å tävlade i NRK igår å idag, igår red jag LB och LA, i första klassen var det MHPC och då vann jag stilbedömningen å fick ett schabrak sen hade jag högst stilpoäng av alla kategorier så då vann jag ett par stigbyglar också!:D i LA var det en A/0 red inte så jättesnäft utan ville bara ha en nolla som..men hade ett ganska bra galopp så det blev en 2a plats :D sen idag red jag bara LA+5 idag (debuten som) hahah men var typ asnervös för det var en jäääättelång bana å asMaxade hinder såå....men Akeley kämpade på så otroligt bra och vi nollade med snabbaste tiden!!!:D<3<3 hon var så duktig!!
sen vann vi också Müllers cupen för C-ponnyerna!!:D
BÄSTHÄST!!


åh orkar inte mer...

får se hur det går att blogga med en arm, de kanske inte blir världens finaste men de får ni stå ut med.
i dag vare så pass att när jag skulle hoppa fram till min andra klass LB så blev de missförstånd mellan mig och barbie jag trodde att hon skulle (hoppa av) men då tog hon ett kort galoppsprång till så jag flög fram på halsen men så snäll som hon är så hoppar ju hon ändå så efter hindret flyger jag rakt ner i backen som jag redan tyckte var nog hårt som asfallt med grus på ungefär... så landar jag på axeln så gick vi ut ur ridhuset för de gjorde ju inte lite ont! så känner jag efter nyckelbenet så känner jag hur två benbitar står åt olika håll! så då bestämmde vi att fara till akuten och dom kollade på nyckelbenet osv så röntgades jag och så fick vi beskedet att det var av... så får typ inte rida på 3 månader... får se hur det går...

Älskar verkligen min häst!

Jag älskar verkligen min häst mer än någon annan! I dag har jag varit i stallet i 10h, dagen började med att jag cyklade dit mockade och blandade maten osv. Tog in och borstade henne i 30 min sen kom Felicia så gjorde vi i ordning och red i kalla ridhuset. Hon fick jobba ordentligt med allt i dag.
värmde upp med att bara rida lite runt fyrkanten innanför spåret volter och sånt! Sen red jag den där övningen jag red förra veckan i förvänd galopp, fast började bara att rida vanligt i rätt galopp sen började jag med hård jobbet!
Så gick jag över till att rida serpentiner och för att lösgöra henne. Och samlade henne även mkt i galoppen. Travade av riktigt länge och jobbade henne hela tiden, red några skänkelvikningar från medelinjen.
 skrittade av en bra bit lika som när vi skrittade fram.
Efter jag ridit & tagit hand om henne och så.
Smorde jag av alla träns jag har (som jag inte använder) för jag ska sälja en hel del saker. Tvättade upp några skydd, och schabrak.  
Nu i kväll så hjälpte jag Sara lite när hon hoppade Shaman.
 
I går hann jag inte blogga men jag red ett markarbets pass för Linda, de var skit svåra övningar fast de såg ut att vara lätt.. Testade gummibettet de funkade jätte bra hon jobbade mer med ryggen och bakbenen då, hon släppte inte allt om man ska motivera de så;) Var i alla fall riktigt nöjd över det passet!
I morgon ska jag bara rida henne lite lätt barbacka cheka så hon är med, lördag-söndag taggar vi tävling på norrskenet hoppas på mer bilder då än vad de verkade vara från Piteå,.....
 
 
  
 
 
 
Ja jag vet att jag gör hiskeligt fina miner hela tiden.. Fett fult..

lite trimm inför tävlingarna;)

Heej
Idag blev det att rida igenom hon (eller som vissa säger "trimma") hon lite på banan inför tävlingarna i helgen,
red med dressyrsadeln för hade redat smort och packat in hoppsadeln i skåpet så...
red iallafall med den och så red jag med mitt vanliga raka bett och graman.
brukar typ aldrig rida med graman men eftersom hon gick ganska hårt igår ville jag att hon bara skulle få slappna av och bli lite lösgjord,
hittade som på en liten egen öving som jag red på, med galopp från skitt in på en volt som och  sen avbrott till skritt och antingen en framdelsvändnig eller en bakdelsvändnig ut i andra varvet åsså galopp från skritt igen  likadant =)
Akeley jobbade på riktigt bra å blev jätte avslappnad och fin!:)
sen red jag Påwl också,har inte ridit han på ett tag nu men idag skulle jag då ha han,red i skogen med ida å Ferrari och vi avslutade med att klättra lite med dem :)
Imorgron får då Akeley vila. Till helgen ska jag ju å tävla i NRK och då blir det att rida LB,LA på Lördag och LA+5 på Söndag.
Hoppas vi syns där!;)
 
/Simone
 
 
 
 

Bus!

Red på banan i dag med Simone & Akeley! Dom höll på att vattna banan med vatten spridare så vi höll på att rida igenom dom,haha! De är ju bra träning för dom, Tror att Barbie bara tyckte de var skönt när hon väl fick strålarna på sig eftersom att de var så varmt ute!;) Nu ska jag sticka i väg på trav med min pappa & Karin. 

Pitetävling!

Heej!
helgen i pite gick väll sådär, på fredagen red jag bara en LA, var en A/O så stoppade upp ett ganska högt tempo från början. Det var en jättestor bana men hon hoppade superbra hela banan men näst sista hindret så blev hon lite trött och fastnade i handen mot kombinationen så där fick vi ett stopp, men var jättenöjd med hon ändå för sånt flyt hela banan som.=)
Lördagen behöver vi inte äns prata, Jag och hästen hade en allmänt dålig dag och allt gick bara fel..menmen man kan ju inte ligga på topp varje tävling ;)
på söndagen red jag bara en LB nollnollade den och kom 3a tog dewt bara jättelugnt å sånt ville som bara att vi skulle få lite flyt igen. 
sen när jag skulle in på prisutdelning hör jag hur alla ba börjar kuta till våran hästbuss å ropa att den brinner å allt..men skulle just in på prisutdelningen så... sen då gick jag ialllafall dit å då höll dem på att spola vatten där under bussen å de berättade att grillen som låg i lastutrymmet hade tagit eld i plastpåsen å höet typ:O
tur så klarade sig bussen i allafall för de hann "släcka" den så snabbt.
 
/Simone

OS i london?

Nu snackas de om att de kanske inte kommer gå att ha OS i London för att de regnar så mkt! När jag var i London i April så höll dom på att bygga i hela staden för att förbereda OS och nu kanske dom inte ens kan ha det där... 
Malin Baryard kommer inte kunna starta där med Tornesch för han har fått senskada.. 
 
Kanske ska man åka på ponny SM?
De kommer nog bli så att jag & mamma bilar ner till stockholm den 3dje augusti och hälsar på moffa, sen kommer ev, Linda Sarja med flyget så ska typ vi kolla på SM.et Lördag-Söndag för då var de de högsta klasserna och finalen osv. Sen på Måndag ska jag,mamma,moster och Linda gå på grönan sen på tisdag så bilar vi hem och så är de tävling för mig i vännäs helgen efter ;) 
hoppas verkligen att de blir av, fast att de är på Luleå kalaset så far man hellre på SM tycker jag i alla fall;) 
 
här är filmen från Piteå: 
 

Simply the best

Åh älskar min ponny så de är 7kt, hann bara blogga snabbt i fredags men ni fick ju höra hur de hade gått och de var ju de jag skulle blogga om. Red en klass på lördagen de var en LB med bed. A-stil så typ en grund med stilhoppning och kval till mountainhorse ponny cup var 0:a i den fick 2st 7kt stora språng tur man har lilla barbie som räddar en upp till 110%  fick trots allt 53 poäng nästan bara 9:or på allt! Så kom 4:a i klassen och 3:a i mountain horse ponnycup!:D Har haft en ytterligare underbar helg Barbie trivdes verkligen på underlaget trots otroligt långa banor så kämpade vi igenom allt! Film kommer nån annan dag.. :)  bilder kommer!:D 
 

Piteå ridklubb fredag

Har just kommit ut ur duschen. Hela den här dagen började med åska och blixtranden och spö regn när vi skulle fara. Men men vi tog oss ändå dit och:
De har gått 7kt bra i dag!
 i LC:n så hade jag bra tryck i henne och höll de hela vägen till mål sen var de en A:O/A:O så direkt omhoppning fick ett riktigt stort språng på andra i omhoppningen så hade hon STOR galopp så hann inte riktigt få tillbaka henne och svänga som jag skulle, men de fick jag tillbaka sen så vann den klassen!:)
I LB så hade jag ingen "press" var bara ute efter att försöka komma dubbelnolla. Hon slog i ordenligt i 5:an så jag trodde att vi rivit sen så hade vi inte de så då var de bara att fortsätta kämpa! I omhoppningen så var jag 4sek snabbare än 2:an så vi vann den klassen också! Helt otroligt har ridit 7 klasser och vunnit 6 av dom! Haha snacka om bäst ponny! I morgon rider jag bara LB och de är A-stil vilket innebär att de bara är stilhoppning typ ;)
 
 
PÖSS!<3

Stall-dag

Har väldigt svårt för att komm va på "bra" rubriker, har ni något tips på vad man kan skriva förutom typ vart man ridit osv? Kom gärna med förslag! 
I morgon bär de av mot Piteå, rullar mot stallet vid 7 lastar och far! Har lovat Linda att rida så fint jag kan får se om jag kan hålla mig till vad jag har lovat eller o tävlingsnerverna sätter i! Ska rida första klassen med Pessoa bettet och i Lb ska jag testa ha gummibettet får se hur de funkar.
I dag så cyklade jag till stallet vid 12 mockade fyllde spån och gjorde fodret. Red henne lite på banan i kanske 30 min kollade bara så att hon var med, hade gummibettet. Badade henne direkt efter jag hade ridit så nu är hon riktigt ren & fin. Hon blir alltid så busig att leda efter att man har badat henne, tror att hon fattar att de är tävling på gång! 
Packade och smorde alla saker noga. Jag är alltid så noga med att ha fina grejjer när man far på tävling d.v.s smord utrustning, glansig häst tvättade schabrak osv. Tycker om när sakerna är rena och fina.  
Ska ta och packa de sista i klädes väg nu. 
Bjuder på några bilder på Barbie & mig ;) 
 
 

Onsdag

Hann inte blogga i går för jag kom hem från donken så sent men bloggar nu! 
Red i går morse med Camilla hade tredelade bettet de gick så där från början, hon blev lite springig och stark men sen så satt Camilla och snurrade på en övning (vänd halvt igenom från A till E från E till X en 15m volt sen längst spåret och så vänder man halvt igenom från C. Satt och gjorde den ngr gånger samlade henne i bland, och red även i förvändgalopp vilket hon tyckte var riktigt jobbigt så de var ju bra;) Travade av henne hon trampade ordentligt undersig och sakta!
 
I dag ska jag till stallet där vid 12 blir att rida ett lite lugnare pass bara se att hon är med för skänkeln osv, sen ska jag bada henne,packa alla saker och smörja av allt!:) 

Ridpass för Linda

I dag blev de att rida för Linda, hade gummibettet. Jag & Linda kom överens om att vi skulle hoppa över ett räcke innanför spåret bara för att få testa hur hon kändes på de här bettet och för att hon inte ska bli så vild när jag tävlar för de var en vecka sedan vi hoppade sist:) Men först värmde vi upp som dressyr fick jobba mkt med att hon skulle börja trampa under sig och så fick jag jobba mkt med sitsen och att rida innanför spåret i trav runt fyrkanten så att hon var rakställd och inte bogade! Sen travhoppade jag kanske 3 språng. Sen hoppade vi i galopp hon blev lite stark på de här bettet i hoppning när de är lågt för då laddar hon på så mkt men de blev bättre när de blev högre!
Men hon gick iaf jätte bra på bettet hoppade ett språng på 120. Hon är bäst den lilla ponnyn så otroligt kul att hon alltid gör sitt bästa och ställer upp för en! Så de var en bra känsla inför Piteå till helgen. Ska nog rida med pessoaa i LC.n för hon brukar alltid vara lite slamsig och busig när de är lite lägre så då kan hon få leka av sig, sen i LB.n så ska jag testa gummibettet för vi skärper oss alltid när de blir lite högre :p Nu är jag anmäld till LA i dundret, de passar bra för Linda ska följa med mig & mamma dit så de blir awesome!;) 
 

dressyrpass

steg upp typ kl 9 idag,for till Anette å red igenom hon i dressyren ordentligt.
började med att jobba hon i traven lite serpentinbågar å mkt sånt så hon skulle bli lösjord å sånt sen jobbade vi mkt med galoppen också, Akeley gick bra var väll lite seg kanske för hon tyckte det blev så jobbigt när jag riktigt kom åt hon som;)
for hem å lämnade av hästen sen for jag å mamma till hööks,hade ett gammalt presentkort med lite pengar kvar så köpte ett pälsglans för mitt är typ slut snart...
nu blir det typ att fara tillbaka till stallet snart å rida pluttis påwl en sväng å gör klart allt åt Akley också:)
imorgon blir det nog att ta det lite lugnt med hon för fre,lör.söndag är det ju tävling i Piteå:)

Älskar dig min finaste prinsessa!<3

l
 

Simone svarar på frågorna!


* Vilka bett brukar ni använda på träning,tävling och vardags ridning? :)(hjälptyglar,inspänningar osv)

Jag brukar oftast rida på vanligt rakt bett med fasta ringar flr det är väldigt mjukt och bra för hästens mun och Akeley trivs väldigt bra på det,förut hoppade jag hoppade/tävlade jag hon alltid på pessoa för hon blir ju ganska taggad på tävlingar men nu har jg ridit å tränat väldigt mkt dressyr å lydnad med hon på senaste tiden så nu är hon så pass fin och jag har som hittat hur jag ska rida hon mot hindrena på vanliga bettet nu så jg har börjat hoppa med de nu:)
Annars rider jag mkt med hacket också :)



*Vilken eller vilka är dom finaste ponnyerna och storhästarna i hoppning i Norrbotten enligt er? Motivera gärna om ni kan. Bästa ponny och storhästryttarna i Norrbotten?

Av ponnyerna så tycker jag nog Akeley är finast så klart;))<3 Hahah men typ Exilia annars hon har sån otrolig kapacitet å allt typ! verkligen en supertrevlig ponny.
Storhästarna vet jag faktiskt inte för är ju aldrig på storhäst tävlingar eller nå så...

*Hej! Kan ni inte berätta fördelarna och nackdelarna med Akeley:)

Fördelarna med Akeley är väll att hon har sån himla vilja å gör alltid sitt bästa å kämpar på , som på tävlingarna då hon kanske gått hårt hela helgen å sista klassen fast hon börjar bli trött så kämpar hon ändå på till sista hindret så det är väll en stor fördel med hon!<3
nackdelar med hon är väll att hon ibland kan tycka det är väääldigt tråkigt med dressyr...hahah;))

*vill ni göra ett bloggbyte med mig!!
Ja det kan vi väll:)

*Hur många hästar/ponnysar har haft? Räkna med den ni har nu oxå! ;)

Först när jag typ var fyra hade vi en liten shettis som jag "red" några dar i veckan som hette stålmusen;) sen hade vi en till shettis på foder som vi hade i några år som hette Sissi, sen köpte vi Birk en B-ponny russ som verkligen lärde mig allt!:) han köpte vi -05 och sålde -08, 2007 köpte jag Speedy som jag även hade haft på "tillridning" hemma hos oss ett tag innan för han var till salu så skulle först inte köpa han utan bara rida han åsånt men då blev jag så kär i han att vi köpte han;)<3 Speedy "sålde" vi 2010.. 2009 köpte vi lilla Nemo och han hade jag i 2 superroliga år å han såldes nu i vintras till två små jättegulliga tvillingar i Uppsala :) å Akeley köpte jag -11 ;) det var nog alla mina ponnysar;)

*Simone - Har du fått nå mer information om Speedy? 

Nää inte nå mer än det jag skrev i ett tidigare inlägg:/

* Simone - Hur gick det på din alldra första tävling? 

Min allra första tävling var med lilla birk 2005 i en liten Ld och den kom jag fyra i ;)
 Fin blogg ni har! :D Taack:D

*Vilket är erat bästa respektive värsta minne som har med hästar att göra? :) Om ni fick välja en ponny/häst i norrbotten, vem skulle ni välja då? :)

Asså guu sitter här å funderar men kan verkligen inte komma på vilket av alla minnen som var det bästa minnet har så många underbara minnen med mina hästar:')
Värsta minnet var när Speedy åkte å jag insåg att jag troligtvis aldrig mer skulle få se min älskade häst ='(

*vad är era största framgång/seger med era hästar genom åren?:)

Min största seger är nog DM segern med Speedy:D

*Vilka bloggar läser ni? :)

Läser som inga speciella bloggar utan lite olika å min kompisars bloggar typ:)

*Vad rider ni för klasser i Piteå??

Rider LA på fredag, LB,LA+5 på lördag och LA på söndag:D

*ni är bäst mina små gullungar! Hur känns det att vara helt outstanding as grymma?? ;) kramis

Hahah naaw göllig du är Elvira;) känns väll helt okej Hahah ;P<3


*Varför har du inte startad mvsb tidigare med Akeley när det gått så bra i la och ni typ vunnit alla ni startat!?!:D

Hahah nee men vill ju inte stressa upp i klasserna, tänkte rida nåra LA till men i SURF blir det nog att debutera MSVB;)

* Vad red du för klasser då du tävlade Pål?:) 

Påwl tävlade jag upp till LB med tänkte starta LA med han men blev ju för gammal å sånt så...för att vara så liten så har han en himla kapacitet ändå;)<3

Vilohelg

Nä  nu orkar jag inte vänta på att Simone ska svara på frågorna längre så jag bloggar, I helgen har jag varit i stugan i Pajala. Så i fredags var jag och red henne i ridhuset på morgonen de gick ganska bra red på de tredelade hon var fin, hade gramanen eftersom att jag skulle rida mycket kort & samlad galopp!:D
I lördags så hade Camilla henne,hon vilade så hon borstade och gjorde allt åt henne! I dag så hade jag tänkt rida henne i skogen men sen började jag tänka att de blir ju 2 tävlingshelger nu irad så hon fick ha vilohelg gick bara ut på en 20 minuters promenad, de var så mycket bromsar så var tvungen att vända... 
I morgon ska jag till stallet på förmiddagen, hade tänkt att rida lite i skogen!:) 
 
Veckoplan: 
Måndag. skogen 
tisdag. dressyr för Linda? 
onsdag skogen 
torsdag dressyr lösgörande 
fredag tävling i piteå (laget LC) LB 
Lördag tävling LB 
Söndag:skogen 
 
Så kommer nog den här veckan att se ut på ett ungefär :) 
 

Emelie svarar på frågorna ;)

  •  

    Hittade de inga fel på indra när ni veterinär besiktade hon?eller gjorde ni inte det på hon?:) 
    Du och Barbie är så duktiga tillsammans när ska du debutera la om du nu tänkt rida det?:D 

    Nej de hittade inga fel på Indra när vi besiktade hon, de ATG frågade oss om vi hade tagit blodprov vilket vi inte hade.. Om man hade de så kanske man skulle fått fram ngt...  

    Aw tack blir så glad av sånna här kommentarer!;') Jag vet inte har ju bara haft henne 2 månader och hunnit tävla 2 tävlingar men absolut de kommer! Vi ska bara jobba upp styrkan lite grann så är vi där snart!;) 

     

     

     
     
     
    Elvira: 
  • ni är bäst mina små gullungar! Hur känns det att vara helt outstanding as grymma?? ;) kramis

    Haha söt du är Elvira ;) haha de känns bara bra sjd?:P kramis 

     

     
     
    Emelie och Simone
  • Vad rider ni för klasser i Piteå??

    Jag rider LC,LB fredag sen LB lördag :D 

     

     
     
     
  •  
     
     

    Vilka bloggar läser ni? :)

    Jag läser mina kompisars bloggar men de är inte så många hästbloggar jag läser faktiskt!:) 

     

     
     
  •  
    Emelie/Simone

    vad är era största framgång/seger med era hästar genom åren?:)

    Jag har ju bara hunnit tävla i ganska precis ett år nu och min största "framgång" hittils är nog i kåge då de var min och barbies tävlingsdebut tillsammans när vi vann begge klasserna (LC,LB) Sen var jag ju också väldigt nöjd över Älvsbyn :') 

     

     
     
  •  
     
    angelica

    Vilket är erat bästa respektive värsta minne som har med hästar att göra? :) 
    Om ni fick välja en ponny/häst i norrbotten, vem skulle ni välja då? :) 

    Mitt bästa hästminne var nog när jag fick min första ponny Bernie, jag visste ingenting om att jag skulle få honom så hade jag tittat på hästnet och sagt att jag hade velat ha han och då hade mamma och en kompis till henne redan varit och provridit han, men jag visste inget! Sen så stod han på stalluppfarten en dag med presentsnören runt sig och en massa stallfolk som fotade och filmade när mamma sa att de var min ponny! Haha ja de är nog mitt bästa minne! Mitt värsta var när vi fick beskedet om att vi var tvungna att ta bort Indra... 

    Just nu så trivs jag så bra med barbie så de är ingen speciell annan jag hade velat ha.. Men ponny kanske Nice boy/Munsboro Violette  kommer inte riktigt på ngn nu men de finns många andra fina ponnyer! ;) 


     
     
     
  • Emelie - Vad hände med Indra?
    Emelie - Vem var din första favorit häst på ridskolan? 

    Fin blogg ni har! :D

     Jag har tidigare gjort ett inlägg om Indra ni kan läsa de för de är så otroligt mkt... Där står de på ett ungefär :) 

    Min första favorit på ridskolan kommer jag inte ihåg jag red först på Bensbygårdens ponnyridskola och där var de nog Atom för han var lättast att fatta galopp på de var de jag kom ihåg haha x) Sen på LRK va de nog Shakira trorjag :) 

    Tack så mkt!:D 


     
  •  
     
  •  
     
     

    Till båda: Hur många hästar/ponnysar har ni haft? Räkna med den ni har nu oxå! ;) 

    Jag har ju bara haft egen ponny i 2 år snart och jag har haft 3 ponnysar 

    Den första var Munsboro Bernie han hade jag i 1år och 3 mån:) Finisen<3

     

     Min andra var Indra, den finaste ängeln i hela världen <3 
     
     Och den nu varande stjärnan Okay Barbie ;) 
  •  
     
    Anonym

    ni är bäst 

    Aw tack felle <3 du är också bäst!<3 


     
  •  

    vill ni göra ett bloggbyte med mig!! 

    Kan vi väll :) 


     
  •  
     
    Till Emelie och Simone

    Hej! 
    Kan ni inte berätta fördelarna och nackdelarna med Akeley och Barbie?:) 

    Fördelar med barbie: 

    otroligt rolig att rida varje dag samt att hoppa de är ännu roligare! 

    Hon blir som man vill ha henne vill man ha hon lugn så är hon lugn vill man ha hon galen så är hon galen. 

    Så skönt för hon är nästan aldrig stoig eller så. 

    Hon är alltid glad och positiv så de är viktigt att man är lika dan mot henne! :) 

    Enkel att göra omhoppningsvängar med och ja allt är typ bra med henne vet inte hur mkt jag kan skriva:) 

    Nackdelar: 

    Kan bli ngt stark när man ska samla henne så hon går kort. Sen kan hon även bli lite tung i fall hon sätter ner huvudet... 

    Lite jobbig att rida ut på i skogen med flera för hon vill bara köra race hela tiden :p Haha värsta rally bruden. Men de går lite bättre när man är själv! 

    Och så går de att tolka med henne och Bada :D 

    De är väl de som jag har märkt som jag tkr är en nackdel:) 

     

  •  
    till Emelie och Simone

    Vilken eller vilka är dom finaste ponnyerna och storhästarna i hoppning i Norrbotten enligt er? Motivera gärna om ni kan. 
    Bästa ponny och storhästryttarna i Norrbotten? 

    Nu antar jag att du menar vilka som är finast att se på. ponny så tkr jag väldigt mkt om att se Nice boy och Olivia tävla för dom är så otroligt fina tsm och han har sån fin teknik osv!:) 

    Storhästar brukar inte vara så ofta på storhäst tävlingar längre... jag var de förut när jag skötte år Mia Alatalo. 

    Men de blir nog Lotta Lindelöf och Super Olle och Valle. Hon har typ alltid varit en som jag har sett upp till hon rider väldigt stilrent men ändå satsar hon på omhoppningarna så de går undan!;) Så de blir nog dom 2 i norrbotten men de finns flera fina bara dom jag kom att tänka på nu :)  


     
  •  
     
    till emelie & Simone 

    Vilka bett brukar ni använda på träning,tävling och vardags ridning? :)(hjälptyglar,inspänningar osv?:) 

     

    Jag har faktist fotat betten jag rider på till den här frågan 

     

    De här är ett gummibett som jag brukar rida på närsomhelst på Barbie trivs på de jätte mkt hon är lydig och mjuk på de! Linda har sagt att vi ska testa hoppa på de nästa gång. 

    De andra är ett 2 delat pessoa bett som jag använder mig av i hoppning och i skogen just nu helt okej! 

     

    Ett rakt bett med rörliga ringar som vi fick med henne!De var mitt favvo bett att rida henne på förut tills jag köpte gummibettet då har jag bara upplevt att hon har blivit stark på de här raka.. :/ 

    Sen har jag även 3st 3 delade som jag har när jag rider dressyr på :) Alla är samma strl haft de på alla mina hästar.. -.- Har även haft ett tredelat äggbett men kunde inte hitta de... 

    Jag brukar i bland rida Barbie på en graman tygel. Inte för att hon ska böja på nacken utan att hon ska bli lite mindre stark typ i skogen brukar jag använda mig av de i bland!:) Sen har de hänt att jag haft de något dressyr pass när jag ska rida mkt samlande galopp och kort galopp öka och minska så hon inte blir så stark. :) 

     

    Hoppas att de var bra svar på alla era frågor kanske blev de lite grötigt? Kommentera och säg vad ni tkr ska vi kanske köra frågestund här på bloggen då och då? Eller vad annat kul kan man hitta på för er läsare kommentera vad ni tkr så vi vet vad vi ska göra bättre!:) 

    Men somsagt kul med så många frågor, :) 

     

    / Emelie :* 


Fråga nu dåå!

Nu drar vi igång en frågestund. Så de händer ngt roligt på den här bloggen, eftersom vi inte har blogresponse så får ni kommentera frågor anonyma/namn. Skriv bara rubriken Simone/emelie så vi vet vem som ska svara eller om frågan är till oss båda! Fråga vad som helst svarar på allt!
 
 
 
om (barbie)
 
om (speedy)
 
om (indra)
om (nemo)
 
om (akeley)
 
 
om (bernie)
 
om (Marinata)
om (birk)
 
om (pål)
 
Eller vad som helst sätt i gång att fråga!! ;)
kram
 
 

Banhoppning för Linda!

I dag blev de banhoppning på schemat jag & Felle drog fram en massa tittiga saker att ha under hindrena! De tråkiga var att ingen av våra hästar brydde sig om de x)...
Vi hoppade fram på ett räcke som var "halvt i genom" vi skulle jobba hästarna mellan hand och skänkel och få dom raka och inte fastna i inner handen osv. Oxern hoppades snett igenom fast åt andra hållet vi skulle jobba på samma sätt som med räcket fast nu vände vi upp från en sväng och inte efter staketet.
Så började vi hoppa bana, hoppade först den på 1m de gick hyfsat bra de var en ganska lång bana så jag fick kämpa med att hon skulle jobba med bakbenen och sätta sig lite. Fick bra språng ett kanske var stort men jag gjorde som Linda sagt till att om hon inte kommer tillbaka och sätter sig på varje hinder så måste jag släppa nu när de börjar bli högre åde. Hon har inte riktigt styrkan ännu att sätta sig/samla sig nu när hon inte varit uppe på höjder på ett tag! Då har hon väldigt lätt till att bli lång och rusa i väg. Så hoppade jag sedan banan på 1m-1,10 den rundan var mkt mera nogran och kändes bättre. doc blev hon lite stark mot oxrarna och kombinationen,haha! De var som jag skrev att nu vid högre höjder har hon lätt att bli stark och dra ner huvudet..
 
De var en grejj som Linda sa att vi borde testa, att hoppa på gummi bettet (de raka)! Eftersom hon har varit så lydig på de i dressyren så ska vi testa!
Pessoa bett är ju meningen att dom ska dra ner huvudet eftersom att de är hävstång på de så drar de ju uppe i nacken. Och då blir ju de lite tokigt när jag vill ha upp huvudet på henne... Så vi ska väl testa de någon gång! :)
Men träningen i säg var mkt lärorik och nyttig för oss alla! :D
 
bilderna är från Kåge.

Älskade Vän

Har fått lite mer tips å mejl om Speedy å det är fler som börjar se han på pay and jumper,men det är ju för han har ju ingen ny licens å jag vet inte om de har alla papprena på han så då får han ju bara hoppa pay and jump...
han har då setts på en pay and jump i uppsala och Sälen,
det är så hemskt att han troligtvis är hos nån som inte vet om hur ont han har och börjar hoppa med han igen.
 
Vars är du min älskade Vän
Saknar dig så fruktansvärt mycket att jag knappt står ut mer snart<3
 
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=627233
 
 
 
 
 

Otroliga hezt älskar dig mer än ngt annat!

Rubriken stämmer verkligen in på hopp träningen vi hade i dag för linda sarja!
vi hoppade somvanligt övningar och så satte hon ihop allt i slutet! Barbie gick jätte bra de ända "mindre bra" med passet var att hon inte riktigt ville släppa i högersidan, när vi hoppade 3 räcken på 8-volter så i höger varvet så bet hon fast i högerhanden men sen så medans dom andra hoppade (vi körde 1 och 1) så försökte jag få henne att släppa men de blev mkt bättre i slutet! Hoppade en tajt och böjd linje i slutet,med räcke 5 galoppsprång oxer och den låg på 115 och var ganska bred! De gick hur bra som helst.
Väntar fortfarande på att Sofi ska ladda upp bilderna från förra gången... haha ;)
fint att jag blundade men den bruna var ju iaf fin!<3
 
 
 
Glömde ju att blogga i går men jag var till stallet på morgonen red Barbie där vid 8, red dressyr i ridhuset på de nya gummi bettet hon gick så braa! De märks att hon trivs på det så kul :-)
Sen fick jag på mig att rida Mondeo också.. Så for dit vid 18. så fick jag order att rida igenom han i dressyren! :P De gick väl helt okej! ;)
 
 
 

RSS 2.0