Städ dag!

Hade städ dag i stallet idag så i onsdags flyttade vi hästarna till gäststallet och tömde som hela stallet, Akeley får stå i spilta för hon måste vänja sig att stå i spilta för på tävlingarna brukar det Inte finnas så mkt boxar utan mest spiltor...
Semren var ju här i förrgår och raspade å kollade tänderna på Akeley och kollade olika bett åt hon, jag brukar ju hoppa ibland på pessoat men hon hade nån tand som pessoat tröck på så det ska jag inte rida nå mer på utan ska mest rida på hack och det raka bettet.
Till nå helt annat---> nu är jag iallafall anmäld till MSVB i SURF ska bli spännande att debutera de , NMet går också i den klassen så..;)

/ Simone

Frågestund!

I går red jag dressyr på Barbie. Testade de nya raka äppel bettet. Hon gick så himla bra följde med utan att boga kunde galoppera samlat och länga. Travade av ovanligt länge kanske 15 min bara för att jobba igenom henne! Red mkt innanför spåret flyttade henne.
 
I dag skulle jag och Simone rida ut på långritt vi började att rida mot Lövskär på alla stigar och vägar där vidare mot gammla travbanan. Till  slut så skrittade vi till hertsökullar och klättrade lite. Hade pessoat i dag eftersom att vi skulle rida ut då hon lätt blir stark. De kändes att hon hade blivit ordenligt riden i går då hon var så lydig och fin! :D
 
Tänkte köra igång en frågestund nu tills i morgon. Så fråga en massa allt vad ni vill veta svarar väl på alla "normala" frågor ;)
 
/Emelie

Bäst ponnyn

Hoppade i Tisdags för Linda. Var en riktigt nyttig och bra övning vi hade först hoppade vi 3 studs sen la vi på en serie på de 12 m till ett räcke (3galoppsprång) 12 meter oxer gick jätte bra! La vi på så vi hoppade typ ett upp och ner vänt V som vi hoppade snett över. Hoppade slutligen snett över en oxer och ett räcke ("linje") på 115! Riktigt nöjd hon gick super bra.
Sofi var där och fotade så bilder kommer sen när hon har laddat upp dom!;)
 
Blev hemst glad av alla kommentarer jag fick på inlägget om den där onödiga kommentaren! Tack så hemst mkt kändes att jag behövde läsa dom tack underbara människor <3
 
 
 
Hon fick vila i går för hon härjade i hagen så hon tappade en dojja. Och Richards mobil är pajjjbort men vi hade sånn tur och mötte han på vägen så vi jagade han ändå till Lövskärs vägen sen stannade han så han ska sko i dag halv 6 :D

Onödigt

Så jävla onödig kommentar jag fick på inlägget här under de stod:
Emelie du är ju jättestor på Barbie fattar inte hur du kunde köpa henne hur tänkte du egentligen???
Exakt så står det och jag blir så jävla förbannad har ni inget liv utan ni måste sitta och kommentera andrasom har ett  mycket mycket bättre liv! Ni kanske ska ta reda på fakta först innan ni försöker leka duktiga och kommentera något sånt. Dom vi köpte Barbie av var V-Ä-L-D-I-G-T noga med att man varken var för stor eller för lång.
 
Jag har sparat IP nummret och de har jag skickat till min kompis som har kollat upp det och han fick reda på att de är från ett telia mobilt bredband eller en mobiltelefon med telia abonnemang nå mer fick han inte fram men jag har fått en e-mail adress som man kan skicka IP nummer och då får dom typ fram namn osv. Och jag kan säga en sak att jag mest troligt ska skicka in IP nummret, bara för att de ska bli så otroligt kul att se vem de är som har så lite att göra och är så desperat att man kommenterar sånt!
Bara för att jag har en sånn jävla bra ponny behöver inte ni försöka komma och förstöra. Jag älskar Barbie.
 
 du som skirivit kommenaren kanske ska skriva till mig vem du är för annars kan de hända att ditt IP nummer kan bli anmält men du väljer ju själv hur långt du tänker gå jag är redo att gå HUR långt som helst! De var väl de jag ville ha sagt!
 
 

Chillade på

Chillade på med Barbie, Mamma och Marinata i skogen i går vi red en lugn sväng! Fick sig ett gott skratt när mamma red Marinata. Men de gick bra så har inte så mkt att blogga om de ridpasset jag försökte bara få Barbie att gå lugnt och inte rusa så mkt!(:
Veckoplanering:
Måndag: Dressyr
Tisdag:hoppning för Linda
Onsdag:Lugnt i skogen
Torsdag: Dressyr/Vila
Fredag: Bommar kanske?
Lördag:Skogen?
Söndag:Dressyr?
Vet inte riktigt hur den här veckan kommer att se ut men ngt liknande :)
 

Midsommar m.m ;)

Hej!
Har typ inte hunnit blogga på ett tag för det har ju varit midsommar å annat, Midsommarn var då bra vi firade den med emelies familj på Byske Camping :)
Hon vilade då på fredagen och igår red jag dressyr i ridhuset, fortsatte jobba med det vi jobbade med för Anette i Onsdags,red ungerfär 30 min inte så jättelänge .. Idag blir det att hoppträna för mamma, ska prova hoppa en bana på Msvb så jag som får prova hoppa lite på den höjden för det det blir nog att debutera det i Övik :) får ladda upp lite bilder senare idag å troligt vis en film från hoppningen idag, för min mobil dampar typ asmkt och det går inte att ladda upp bilder från mobilen till bloggen -.-

/Simone

Dressyr på schemat!

I dag var de verkligen dressyr på mitt & Barbies schema 4 ben lindade, tredelat bett. Red dressyr för Linda. Fick jobba otroligt hårt (jag alltså) men de behövdes! Vi började med att skritta på ett litet fyrkantspår innanför spåret. Skulle göra "bakdelsvändningar" i hörnen och få henne att skritta med stora steg. I traven jobbade vi samma spår med i hörnen skulle jag göra ledande tygeltag för att få med bogen! Jobbade även på C-volten med samma sak att hon skulle följa med när jag gjorde ledande tygeltag osv. I galoppen ville vi få ut att hon skulle gå på samma voltspår men ställa sig inåt. De var svårast  i höger varvet eftersom hon "sitter fast" i den sidan så fick jag göra samma sak men att ta och lätta lite då och då så att jag inte sitter och håller!
De var ett riktigt viktigt & nyttigt pass för oss båda saker som man inte har tänkt på själv.
I morgon får hon nog hälsa på skogen lite, trorja :)
 
 
Hoppas att ni har haft en bra midsommar för de har i alla fall jag! ;)

Midsommar

Tjenare, hann inte blogga i går för jag var med Emma på kvällen och så..
Jag red Barbie i skogen med Marie & Joeri. Barbie har inte varit ut i skogen på typ en vecka så hon var gode busig och stark! Men de gick väl ganska bra ändå.
Marinata gick också i skogen, jag lägger nästan bara ner energi på henne i skogen har ni märkt?
Dels så ska jag rida hon där för att hon ska få upp sin kondition och även styrka;)
Men i dag vilar Barbie, mamma är och gör allting så jag tänkte passa på att blogga.
 
/ Emelie
 
 
 

Dressyrpass för Anette!

Hej!
Idag blev det ju ett dressyrpass för Anette med Akeley.
Vi red i ridhuset för ridskolan hade så mycket lektioner på utebanan Menmen det var skönt att rida inne en dag, iallafall idag skulle vi träna mycket på övergångar att Akeley skulle ligga kvar i traven och galoppen så hon inte blev spänd i övergångarna,jag fick börja med att rida fram hon lite i trav och galopp med hjälptyglar så hon fick jogga fram i låg form. Sen tog vi bort dem å då fick jag sitta ner och jobba hon, vi jobbade mycket att hon skulle vara avslappnad i övergångarna speciellt galopp till trav för då blir hon lätt spänd... Men hon slappnade ganska snabbt av och gick jättefint:) ju bättre hon går i dressyren ju bättre kommer hon funka i hoppningen;) Imorgon blir det att rida markarbete för mamma och så har jag ju påwl också att rida och han ska jag nog rida dressyr med på plan:) //Simone

Hoppträning!

I dag hade jag somsagt hoppträning för Linda i dag hoppade vi serier två olika. Den första var att man kom in i trav bom räcke ett galoppsrång oxer sen la man då till 2 galoppsprång räcke sen 3 galoppsprång oxer. Den andra serien var räcke ett galoppsprång räcke -"- räcke! sen när vi la i hop allt till en bana så hoppade vi ett räcke från första serien som vi skulle hoppa snett igenom till ett annat räcke!
I dag var de ingen "höjd" träning utan mest flyt och bra känsla! De gick jätte bra, träningen gick ut på att få en följsam häst och att få bra språng (runda)! I början ville hon inte riktigt ta bettet men jag gjorde ingen grej av de och sen i mitten/slutet började jag jobba hon framåt och då tog hon bettet bra! De var väl mitt tränings pass ni får bilder och eventuellt filmen från de i morgon vi får se.
 
I morgon ska Barbie ut och galopptränas och Marinata lika så :D
 
  
 
/Emelie

Saknar dig så de gör ont <3

I dag är det precis 2 månader och 2 veckor sedan världens finaste Indra lämnade oss. Saknaden av dig är enormt stor även om de inte märks så mkt.. Men jag tänker ändå på dig varje dag, kommer aldrig någonsin glömma dig!
Hoppas verkligen av hela mitt hjärta att du har de bäst vart du än i himmlen är!
Ville bara säga att jag tänker på dig varje dag och varje onsdag tänder jag ett ljus för dig,saknar dig gmn!<3
 
 
 
 
 
 
 
Sista dagen var jag och sa hej då på morgonen du såg på mig att jag var rädd du visade och sa att jag fixar de här var inte orolig! Jag lämnade dig i hagen nån timma senare var du borta...
Du är och kommer alltid vara himmlens finaste.
 

**Akeley**

Heej!!
IdAg sov ju jag,Emelie,Anna och felle i stallet:) hade jätte roligt å sånt men somnade typ kl 6 på morgonen så vi var ju ganska trötta idag..
Menmen idag red jag först påwl red lite dressyr jobbade mycket med tempoväxlingar :)
Sen red jag Akeley och hon började jag med att fara å värma upp på hertsökullar och klättrade lite med hon också ,sen gick vi ber på plan och jobbade lite:)
Imorgon blir det att rida dressyr för Anette igen :))
/Simone

you are really born to be the best!

Tjenare, är verkligen riktigt trött efter i natt när vi sov i stallet! Hade i alla fall riktigt roligt ;)
Men att rida två hästar efter att ha sovit i 4h är väl inte de smartaste jag har gjort. Men de ska ju göras så..
Red lite dressyr med Marinata de gick väl bra.
Med Barbie skrittade & travade vi fram till hertsökullar där vi klättrade lite! Red resten av passet på plan. Fast red typ i 5min där för mormor kom och skulle rida, haha hon har faktiskt redan blivit duktig!! :D
I morgon ska jag hoppträna med Barbie för Linda där vid 6... :)
 

I love you!

Tjenare, har just kommit hem från stallet ska snart dit igen och tillbringa natten där!
Började med att rida barbie i skogen ett varv själv, så de blev lite lugnare inte nå race! Hon var ganska så stark för jag hade de raka bettet med graman.. Men de gick väl ändå helt ok. Gick till banan sen jobbade dressyr de var nå hinderframme så jag gjorde som en övning att göra volter runt dom så hon ska bli snabb och komma i gång med bakbenen. De var även dressyr staket framme så red ett ordentligt dressyrpass i dag! Mormor kom sen och jag ledde henne, hon var något rädd haha! :')
 
Har inga bilder på de på datorn...
I morgon ska jag ev rida dressyr för Camilla annars själv. Och Marinata får väl gå i skogen eller dressyr, får se :)


longering!

Heej!
Idag longerade jag Akeley med inspänningstyglar.
Hon var lite pigg i början och ville inte riktigt slappna av ock koncentrera sig,
Men jobbade på och i efter ett tag började hon slappna av mer och mer och i slutet jobbade hon på jättebra :)
Imorgon blir det nog att klättra med hon och så ska jag ju rida pål också imorn:)
Har inte så mkt mer att skriva men nu ska jag,emelie och Anna till Willys å köpa lite godis å frukost till imorn för vi ska sova i stallet i natt :D

Simone

Får väll bli en bild på finaste Nemo;)<3


Dressyr pass

Heej!
igår red jag ju dressyr för Anette, vi började med att longera hon ett tag och jobba hon på lina sen hjälpte hon mig mycket med sitsen å hur jag skulle jobba hon å mkt tips å sånt.
Akeley var också jätteduktig hon jobbade på jättebra och var riktigt avslappnad till och med i galoppen :)
så det var roligt ich jag lärde mig mkt :)
Juste igår red jag Pål också i Skogen med Emelie för hon skulle rida Marinata, Han var pigg och busig som vanligt men det gick bra. Ska rida han på Tisdag och Torsdag den här veckan :)
Idag blir det att longera Akeley för hon har gått ganska hårt den här veckan...

Simone




Svar på kommentar

Hur gick det för ´dig och Simone i Älvsbyn då ni var och tävlade?

Ja Emelie har ju redan berättat hur det gick för henne..
För mig gick det bra på Lördagen red jag bara en klass LA i den kom jag tvåa hon hoppade jättefint men hade en annan padd under sadeln så den typ snurrade half under banan...
På Söndagen red jag två klasser LB och LA i LB tävlade jag på vanligt bett brukar alltid tävla på pessoa men hon hade varit så lugn hela helgen så därför skulle jag prova hoppa på det iallafall hon hoppade jättebra och vi Vann LB och LA bytte jag till pessoat igen för man måste ha lite mer tryck i den klassen och LA Vann jag också :D
Så helgen gick ganska bra!!;)

Simone

Forest!

Red Marinata i skogen i dag, lite galopp träning & lydnad. Hon gick bra, halt när jag ville och blev riktigt lydi och gick i form i galoppen ändå fast vi var i skogen! Red med Simone & Pål. Vi skrittade av 25 min typ mkt asfallt och sånt. Är nöjd över henne i dag. Ska ha henne nästa gång tisdag & torsdag. 

Marie hade Barbie i dag. Så hon har vilat, hon var ute  och gick med henne och  borstade. Var och plockade mkt gräs till henne;) 



Veckoplan:
Måndag: skog/dressyr
Tisdag:dressyr för Camilla S
Onsdag:Hoppning för Linda
Torsdag:skogen
Fredag:vila
Lördag:dressyr
Söndag:skogen?
Nå liknande kommer veckan att se ut, kan bli lite ändring beroende på väder.
I morgon börjar mitt sommarjobb, och de är att lära min mormor att rida x) Så får betalt för varje "lektion" :D



 
 
 
 
 
 
 
 

Haha söt ponny! De var lite bilder från hoppträningen i går;)


Marinata till salu!

Som jag har skrivit tidigare så rider jag en D-ponny som är till salu, jag hjälper bara Annika när hon inte har tid att rida henne. I går kväll satt jag och gjorde en försjälnings video.

 


Skogspass,Dressyrbilder!:)

Heej!
idag red jag ju som sagt ett pass i skogen, red barbacka också och jag lät hon mest rulla på å sånt..
Red ungefär 25 min inte så hårt pass och rewd även på hackamoret idag också.

Lite bilder från när jag red dressyr igår,hahaha asså jag har faktiskt en dressyr sadel men tycker det typ är sjukt svårt att rida i den för jag är ju så van att rida i bara hoppsadeln så jag rider typ alltid i min hoppsadel ;P

Julia Hermansson (http://byjuliaa.blogg.se/) har fotat alla bilderna :)












! Simone

Hopp-dag

I dag var de verkligen en hopp-dag! Först så hoppade jag Marinata lite på plan, de har verkligen blivit skillnad på henne efter att jag har hoppat lite titt hinder och så i skogen hon "tar för sig mer" hoppar av och verkar verkligen tycka att det är kul! Ska även göra en försjälnings video på henne som ni kommer få se!

Barbie:
Hopptränade med henne för Linda! De gick jätte bra vi jobbade mkt med att hon skulle bli följsam och inte ta hindrena på fart utan sätta sig och hoppa med bakbenen och ryggen! Hon blev jätte fin i slutet men man känner att hon inte riktigt har orken, så ska jobba mkt med dressyr framöver! Hoppade nästan bara linjer in till kombination och så, eftersom att de är sånt jag ville träna på. Är riktigt nöjd över henne i dag de gick verkligen bäst!


svar på kommentar!

Hur gick det för dig & Simone i älvsbyn egentligen?

Ja Simone kan ju svara själv, Men för mig gick de iaf super bra! De var min & Barbies andra tävling och vi vann båda klasserna på lördagen! På söndagen var de våran första regionala LB tsm, då är de ju lite svårare banor och så. De var nog våran bästa runda hitills mest flyt och bäst språng! men doc en nedslag men är nöjdast över den klassen! :D 
 Här har ni filmen från älvsbyn:

Ponnyerna!

Min C-ponny Nemo f-02 som jag hade i 2 år men som nu står hos 2 tjejer i uppsala som han far å busar med ;)
Nemo var ponnyn jag ägde innan Akeley :)
Här är lite bilder på Nemo:)






Påwl f-04 tävlade och hade jag här hemma samtidigt som jag ägde Nemo :)
lite bilder på påwl.






Speedy Gonzales var verkligen min bästa vän och jag hade han i typ 3 år och sen upptäckte vi gamla skador på han så då beslöt jag mig för att sälja han som sällskapsponny för att han inte gick att rida mer och då blir vi lurade och nu vet jag inte äns om han lever eller vars han finns :(
lite bilder på speedy gonzales
Lite bilder på Speedy






åsså får man ju inte glömma min första egna lilla B-ponny russet Birk ;)
Han lärde mig verkligen allt! när vi köpte han kunde jag inte äns trava själv men han var så snäll å duktig :)<3
Birk är nu hos en ny liten tjej i vännes som han nu lär upp igen





/Simone

Dagens ridpass med Akeley!

Hej!
idag red jag ju bara Akeley, red ett lite lösgörande pass på hon idag, mycket öppna, sluta, skänkelviknigar m.m så hon fick jobba igenom hela kroppen. Har typ inte ridit dressyr på typ 2 veckor så jag trodde hon skulle var lite oriden å stretig men hon jobbade på jättebra å avslappnat :)
Red på det vanliga raka bettet med fasta bettringar idag, imorgon blir det nog att fara en liten lugn tur i skogen för Akeley har "hoppfri" vecka den här veckan..
På Söndag blir det iallafall att rida dressyr för Anette för hon ska hjälpa mig lite i dressyren med Akeley :)

Som de flesta kanske vet så letar jag ju som en galning efter min lilla ponny Speedy så ni får gärna sprida det vidare till alla http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=621549 .

Har typ inga dressyrbilder på Akeley så det får duga med dem här ;))











/ Simone

Dressyrpass.

Barbie fick sig ett lite enklare dressyrpass i dag, red barbacka dressyr på plan.Jobbade mkt med att hon skulle få igång bakbenen. Hon "stretade" lite i början men i slutet släppte hon och blev ganska fin! Men jag har inte ridit ordenligt dressyr på ett bra tag.. Så jag måste skärpa mig med det. Jag tkr att de är riktigt viktigt med dressyren även på en hopphäst de är nyttigt och man får en mjukare,lydigare och mer följsam häst!

I morgon ska jag ha Marinata också, ska rida henne på plan.
Sen så ska jag hoppträna med Barbie för Linda!

 

/Emelie


Sommarbilder!

Hej!
Jag och emelie var ju som sagt och fotade lite sommarbilder i våra skolavslutningsklänningar igår kväll,
tänkte att jag kan ladda upp lite bilder här;)







/Simone


summertime!

Så otroligt skönt att de är sommarlov! Man har så mkt tid över eller ja i alla fall mer än man har när de är skola.
Har tillbringat hela den här dagen i stallet med Simone! Först så red jag Marinata ute i skogen lite galoppjobb och hoppade lite småhinder, hon har börjat ta för sig mkt mera nu och byggt upp lite självförtroende, vi "hoppar" titthinder och hon flyger över;) Så de är riktigt roligt att se skillnad!

Barbie fick också ridas över lite små hinder i skogen men inte så mkt. Skrittade mest på hertsö kullar och klättrade lite med hon!:)
Nu i kväll så tog vi på oss skolavslutnings klänningarna och fotade lite bilder med ponnysarna!
I morgon så har jag bara Barbie och jag hade tänkt att antingen tömköra eller rida dressyr.
I helgen har jag båda ponnyerna:)

 

Första doppet!

Hej!
jag for till stallet kring 7 imorse med Emelie,vi började med att släppa ut hästarna i hagen sen gick vi å byggde lite terränghinder i skogen,
Skulle även rida Påwl idag och emelie skulle rida marinata såå vi började med att rida dem ett pass i skogen, Påwl var väldigt pigg å busig men det gick bra sen avslutade vi med att rida en bit efter stallvägen:)

Akeley red jag dressyr på igår så idag fick det bli ett skogspass, red på hackamoret idag,tycker det är väldigt viktigt att variera bett så man inte bara rider på samma hela tiden,,,iallafall hon var väldigt lydig men kanske lite för väl taggad;) red ungefär en halvtimma i skogen och avslutade med att fara och klättra lite också.
i tisdags var vi ju å badade med hästarna å akeley tyckte det var jätte roligt,kan ju ladda upp lite bilder från det;)

Simone





Presentation av Simone!

Hejsan det är jag som är Simone Sjöström och bloggar på jjumpriders tillsammans med Emelie Lamppa.
Kan ju börja med att berätta lite smått om mig själv, jag bor då som sagt också i LuLeå och jag fyller 14 år i december:)
Jag äger just nu ett C-ponny sto född 2000 som heter Akeley,med henne tävlar jag i hoppning upp till nationell nivå.
Akeley köpte jag 15 november 2011:)
Innan jag köpte Akeley har jag haft ett antal ponnyer men dem kan jag berätta om en annan gång;)
På vardagarna rider jag även en busig liten B-ponny som heter Påwl f-04,
Han hade jag i två år å tävlade å tränade men blev nu för gammal för att tävla han så nu tar en liten tjej i stallet hand om han och jag hjälper hon att rida han några dagar i veckan:)
Hare gött allihopa och hoppas ni gillar våran blogg!!:)
Påwl Plutt
Påwl Plutt

Påwl!

Akeley!

Akeley!

presentation av Emelie

Hej, jag heter som sagt Emelie Lamppa, jag fyller 15 år i september. Jag bor i en liten stad som heter Luleå uppe i norra norrland :P Jag har ridit sedan jag var 6 år kanske. Och jag har bara tävlat i ca 1 och ett halvt år!
Just nu äger jag en D-ponny som heter Okay Barbie, jag har haft henne i 2 mån.Jag har hunnit tävla upp till LB regionalt med Barbie och har bara tävlat 2 tävlingar med henne! :) Före henne hade jag en som hette Indra men hon blev vi tvungna att ta bort... Och före henne också en D-ponny som heter Munsboro Bernie men som är såld till en flicka i dalarna och han har de så himla bra!!
I bland brukar jag rida en D-ponny som heter Marinata, hon är till salu så jag rider henne när Annika inte hinner så ni kommer säkert att få höra om henne också :)

Hoppas att ni gillar våran blogg. :)

 
Indra
 
Munsboro Bernie

Okay Barbie
 
Jag :P


jjumpriders.blogg.se

Hejsan, I den här bloggen kommer ni få läsa och ta del av 2 hopp ponny ryttare Emelie Lamppa & Simone Sjöström och våra ponnyer Okay Barbie & Akeley! Vi kan göra en egen presentation av oss själva sen!
Vi kommer att blogga om våran vardag med hästarna,träning och tävling. Och allt vad ni nu vill veta om oss eller så:)
 




RSS 2.0