Tävlingshelg i Piteå

de har varit en riktigt lång och rolig tävlingshelg i Piteå! Red LC som en liten uppvärmningsklass, känna mig för med nyckelbenet och så. Inne på banan så drog hon ner huvudet blev tung, hade ingen ork i armen att dra upp henne... På omhoppningen tog hon chansen drog på och blev lång och jag kunde inte bromsa henne! De var mycket galoppsträckor på den omhoppningen.. Men kom i alla fall 3.a och de är jag nöjd med, med tanke på nyckelbenet!
LB
Red även en LB, nu red jag fram på ett annat sätt mycket mer uppåt med huvudet så att hon inte skulle dra ner mig inne på banan..! Då gick det hur bra som helst de var den bästa rundan vi gjort tillsammans allting var så bra!
De var en A1a så fick komma in lite senare och rida omhoppning, den gick också svin bra fick bra vägar  ett bra tempo hade snabbast tid i hela klassen men tyvärr så snuddade hon på sista bommen så den föll.. Men var ändå super nöjd!! kom på en 4.e plats och så vann vi omgången med laget och kom 2.a i de totala med laget så fick med oss 4 rosetter hem från bara en dag!
 
Då blev de ju så att jag blev direkt kvalad till DM-finalen som då gick i LA så jag red den som en träningsak eftersom att de var debuten!
De har varit stressigt hela helgen med att hinna gå banorna,särskillt om man haft D-ponny och startade bland dom första...!
I alla fall så kom jag in på banan hoppade ettan gick bra sen så tjorvade hon litegrann med galoppen mot 2an så hon snurade över och bommen föll, jag kände bara att jag kan inte fortsätta rida så här så jag gjorde en förhållning sen så tröck jag fram henne vi flög över 3an super! Så var de en trippel hon hoppade av jätte stort och petade bakbommen. Sen kom trekombinationen petade a sen gick b och c super! Och dom tre hindrena som kom gick också super bra!
Är riktigt nöjd över min & ponnyns resultat över helgen, debuterade LA första tävlingen efter kraschen och vi hade inte ens hunnit träna nå på den höjden! Så de kunde nog inte ha gått bättre.
De är typ ingen som har fotat oss så ni får klara er utan bilder...
 
 

Jane träningar Och Piteå tävlingar

Har ju somsagt tränat för Jane i helg. I lördags red vi markarbete, hon var allmänt tokig bara av att höra Janes röst och att äntligen få "hoppa" vi gjorde mycket lydnadsövningar men Barbie gjorde väl mest glädje hopp och blev väldigt lätt i rumpan.Söndagen gick betydligt bättre, red fram på ett annat sätt. Vilket gjorde att jag kom till en mycket bättre ridning. Hon var inte lika "busig/galen" på söndagen heller. Hoppade banan ett varv sen hoppade jag en linje med oxer 4 galoppsprång räcke på ca 110-115. Och en trippel som vi har haft lite problem med tidigare för hon hoppar typ alltid av 4m innan men nu gick de super på 110!
Mitt nyckelben klagade bara lite i söndags eller muskeln så vi får hålla tummarna att den håller i Piteå. Men ska ända bara rida lugnt där hitta igen flytet och så.
Rider LC,LB och LB :D
 

 


RSS 2.0